- Vi som elsker bobillivet 😃

Hundesportens formel 1 - hvor alt avhenger av hundens instinkter!

Geirs store hobby er hund og han er internasjonal FCI godkjent lure coursing dommer. Hva er så lure coursing?

Lure coursing (LC) er en form for hundesport, der hundene jakter på en falsk hare (lokkehare). FORMÅL: Å bidra til at hundene skal kunne opprettholde sin opprinnelige karakter og utseende, og være et mål på deres naturlige jaktegenskaper, deres evne til effektivt å utnytte sin opprinnelige kapasitet for hurtighet og smidighet, samt legge ned et bytte. Dette skal ikke gå ut over myndens sosiale oppførsel i kontakt med andre hunder og mennesker. (NKKs regelverk for lure coursing)

Lure coursing (LC) er en bruksprøve for alle raser tilhørende gruppe 10, samt faraohund, etnahund, podenco og podengo rasene i gruppe 5. Hunden må ha gyldig offisiell lure coursing-lisens utstedt i samsvar med FCIs regler for å delta på offisiell prøve. Sporten tar utgangspunkt i ekte jakt på hare, men siden denne formen for jakt er forbudt, er lokkeharen en bra erstatter. En plastpose, fille el.l. knytes fast i enden av en lang line, som i sin tur strekkes i et mønster av mer eller mindre krappe svinger (gjennom trinser) rundt en bane av gress. Lokkeharen trekkes så rundt banen av en motor som styres av en pilot, mens hundene jakter på lokkeharen.

Sporten er i stor grad knyttet til mynderasene og deres naturlige jakt- og løpstrang. Hundene jakter rasevis i par, og får individuelle poeng etter gitte regler og retningslinjer. Delmomentene som bedømmes er hundenes bevegelighet, fart, utholdenhet, entusiasme og jaktevne. LC må ikke forveksles med racing/hundeveddeløp. Organisert spill på hundene er ikke tillatt.

Kilde: Norsk lure coursing komité. www.lurecoursing.no

 

Åpningsseremoni for EM i lure coursing 2019

Portalen inn til Joumälae der konkurransene foregikk.

Feltene for konkurransene.

Vakker soloppgang over feltet!

Heldige med været!

Fint for hunder å løpe her!

Løpsområdet

De fleste bor i «medbragt hus».

Geir med bobil til Østersund for å dømme

1.juni 2019

Solnedgang på feltet.